Top 5 seriale de care să te îndrăgostești toamna asta

     După sesiune aveam impresia că vara nu se va mai sfârși niciodată și când am auzit la știri că a început școala, mi-am amintit subit că e 15 septembrie (dacă eram însă mai atentă la ce au postat prietenii mei pe Facebook, mi-aș fi dat seama după sutele de Alifantis, Septembrie, luni și Green Day că s-a schimbat sezonul). Facultatea e la o aruncătură de băț și urmează un an plin… trezit dimineața, nebunie, program încărcat, cursuri, seminarii, fugă și rutină. Știu că treceți prin aceleași coșmaruri și că somnul nu mai e la fel de dulce în umbra anului ce va să vină (amin!), dar am o soluție!

     Pentru toți aceia care se plictisesc repede de văicăreli, am pregătit un arsenal de rezervă, un refugiu pentru orele de dinainte de culcare, când știi că trebuie să o iei de la capăt și vrei neapărat un stimulent. Descarcă un serial bun, urmărește un episod sau două și lasă-te purtat de poveste. Nominalizările mele sunt desigur subiective, am exclus serialele cu doctori, sitecom-urile americane cu glume stupide la care se aude râsul mecanic al unui public bine instruit (hm, aici s-ar putea să se fi strecurat o excepție, doar pentru că în acel caz particular glumele nu jignesc inteligența privitorului!) și am alergat după personaje interesante, scenarii ascuțite și suspans. În orice caz, fiecare dintre voi ar trebui să-și facă un astfel de mix salvator… dar găsirea combinațiilor potrivite e la fel de dificilă ca găsirea sufletului pereche. Eu cel puțin mi-am luat de o grijă, mai trebuie doar să-l întâlnesc pe Mister Perfection! Până atunci…

     1. Mad Men (2007-2015)

     Îl urmăresc în prezent și am devenit dependentă. Are șapte sezoane, eu merg pe al cincilea de acum, episodul e de 40 de minute și cu toate că nu îmi plac complimentele exagerate, e GENIAL! Plasat în anii ’60 în America, mai precis în New York, serialul acesta e tot numai nerv: femei îmbrăcate ca la carte, coafuri de epocă, iubiri corupte, opresiunea negrilor, președinți americani și cel mai important, destinul misterios al lui Donald Draper (interpretat de carismaticul Jon Hamm), un director de creație celebru dintr-o agenție de publicitate. Există episod de episod o tensiune cu totul specială, ai impresia că înțelegi de unde vine, dar conflictul se mută rapid în altă parte: lumea care credeai că se va prăbuși încă se mai ține pe picioare, iar colapsul ei e amânat în favoarea unei alte catastrofe. E învăluit în suspans și în fum de țigară, mult fum dat fiind faptul că pentru Sterling Cooper clientul principal este compania de țigări Lucky Strike.

     2. Friends (1994-2004)

     Cine nu a auzit de el? Este un sitcom american, iar eu de obicei le ocolesc din principiu: știu că sunt prostuțe, rigide și superficiale, dar de data asta am nimerit un loz câștigător. Aduce împreună pe canapea un grup eterogen de prieteni, fiecare cu o obsesie. Faceți cunoștință cu Rachel, mereu în căutarea dragostei, niciodată sigură că a găsit-o, Monica, ordonată și tipicară până în vârful unghiilor, Phoebe, o blondă hippie fără prea multe griji, cu o chitară la braț și cu un stil de a alerga cel puțin ciudat, italianul Joey, de farfuria căruia nu e bine să te atingi vreodată, Chandler, funcționarul mereu pus pe glume, un pic ghinionist și desigur, Ross, paleontolog, sensibil și greoi ca un dinozaur. Fie că se întâlnesc la Monica, fie că se adună în cafeneaua din cartier, toți șase reușesc să facă viața cotidiană o aventură spumoasă, iar atunci când existențele lor particulare sunt în armonie, e semn că vor intra împreună într-o mare încurcătură. Are 10 sezoane, așa că nu vă temeți că vă veți atașa de ei, aveți un drum lung de parcurs împreună.

     3. The Big Bang Theory (2007-)

Ai fost tocilarul clasei? Ai râs de tocilarul clasei? Indiferent de poziția în care te-ai aflat în trecut, serialul acesta te invită să empatizezi cu personajele sau să îți schimbi vechile prejudecăți. Un grup de prieteni pasionați de știință, colegi de catedră la universitatea din Pasadena, își caută un suflet-pereche, vor să se afirme, îl vânează pe Stephen Hawking, inițiază tot felul de experimente care sfârșesc dezastruos și în ciuda minții lor sclipitoare, nu au putut prevedea miracolul care s-a întâmplat pe scara lor de bloc: lângă apartamentul lui Leonard și Sheldon, se mută o fată plină de viață, Penny, care demonstrează episod de episod că bancurile despre blonde sunt justificate. Păzea! Nu o ratați pe Amy… nerdy chick, multe sinapse, ochelari demodați, păr fără volum, dar mult simț al umorului. Pentru fani, o veste bună: pe 21 septembrie 2015, s-a lansat al nouălea sezon.

     4. My so-called life (1994-1995)

     Nu! De data asta, nu veți rămâne prea mult timp în viața personajelor. E un serial de anii ’90, un semnal de alarmă și un portret simpatic al adolescenților plini de angoase, bun poate pentru prima săptămână de facultate, când nu știi încă orarul, nu ți-ai întâlnii noii profesori și nu știi cam ce dezastre te așteaptă după colț, așadar nici nu ai cum să găsești un antidot/serial potrivit. O să vezi un Jared Leto cu ifose, băiatul rău care frânge inimi, dar uneori șoptește rușinat I love you!, însă Angela Chase (interpretată de Claire Danes) este cea care creionează începutul unei povești atrăgătoare: sinceră față de sine, adolescenta își schimbă culoarea părului, intră în belele, cântă, dansează, flirtează și suferă, la început pentru că ia drept o declarație de dragoste un cântec laudativ despre o mașină, apoi pentru că băiatul pe care a pus ochii e prea laș să-i răspundă, de teamă că își va compromite reputația de dur. Continuarea nu o vom afla niciodată…

     5.Gilmore girls (2000-2007)

     Dacă e ultimul pe listă, nu înseamnă că e de ocolit… dimpotrivă! Nu credeam să existe viață după Lorelai și Rory. Poveștile lor au avut de toate: complicații, decizii dificile, replici savuroase, umor, referințe culturale, surprize. În orășelul Stars Hollow lumea se mișcă mai încet, criminalitatea e inexistentă și singura amenințare este plictiseala, tocmai de aceea fiecare idilă nouă trebuie ascunsă cu pricepere, aici zvonurile circula cu viteza gândului. În acest context, o mamă singură construiește o relație specială cu fiica ei, pasionată de lectură. Serile ca între fete, cafeaua la Luck, întâlnirile romantice, crudul adevăr, istericalele și entuziasmul lui Sookie, snobismul unor părinți bogați și iubitori… toate devin ingredientele unei serii fascinante, unde la prima vedere nu se întâmplă nimic ieșit din comun, dar unde de fapt înveți să trăiești: cu intensitate și cu inima ușoară.

     Așadar, lăsați grijile deoparte, pregătiți-vă mapele, zâmbiți larg … căci trecem noi și peste anul ăsta! Cine știe… poate chiar o să ne placă!

     Sursă imagine: https://stocksnap.io/photo/G2CFIXAHVP

8 thoughts on “Top 5 seriale de care să te îndrăgostești toamna asta

  1. Cred ca n-ar fi fost rau sa adaugi si cate o foto generica in dreptul fiecarui serial. Eu zic ca ar prinde, mai ales pentru cei care citesc pe orizontala…s-ar putea hotari mai usor asupra unei recomandari. ^_^

    Like

  2. Buna,

    Imi place cum scrii.
    Daca imi permiti, as mai recomanda cu titlul de preferinte personale strict:

    1. The Affair ( http://www.imdb.com/title/tt2699110/?ref_=nv_sr_1 )
    2. Satisfaction (http://www.imdb.com/title/tt3205236/?ref_=nv_sr_1 )
    3. Doctor Foster ( http://www.imdb.com/title/tt4602768/?ref_=nv_sr_4 )
    4. Gotham ( http://www.imdb.com/title/tt3749900/?ref_=nv_sr_1 )
    5. Californication ( http://www.imdb.com/title/tt0904208/?ref_=nv_sr_1 )

    Like

Leave a comment