Poveste de dragoste… stomac gol, inimă plină

     N-are rost să mai spun de câte ori mi s-a întâmplat să ies debusolată de la un film românesc… de data aceasta, am plecat plângând. Se vede treaba că toate clișeele comediei americane transpuse local s-au coalizat bine de tot și mi-au stors destule lacrimi ca să pot reveni acum pe blog și să apreciez “Poveste de dragoste” ca fiind un film bun. Știu, știu… nu are pretenții estetice, nu o arde high art, nu te plesnește în față cu un final imprevizibil, nu folosește un scenariu halucinant, dar e jucat cu tandrețe și în sezonul ăsta un pic de dragoste și de pasiune sunt de ajuns să încălzească inima publicului. Unde mai pui că în cinematografia românească nu prea avem genul ăsta de peliculă… suntem prea scârbiți de importuri și prea ocupați să explorăm și să reexplorăm și apoi… da, să explorăm din nou trecutul comunist. În orice caz, regizoarea a pus bine ștampila națională pe acest film de inspirație americană, asta pentru că personajele ajung să mănânce ciorbă, ceea ce ne definește, right?

       La început, intriga mi s-a părut forțată, actorii un pic artificiali și replicile – parcă preluate dintr-un bestseller ușurel, spuse ca să devine instantaneu status de Facebook, dar după ce au intrat amândoi în Cărturești (și ăsta nu e singurul brand care se strecoară cumva insidios în film, de altfel e plin de reclame mai mult sau mai puțin mascate), atmosfera intimă, zâmbetele, accidentul tipic în care amândoi se grăbesc să adune de pe jos hârtiile căzute și invitația jucăușă de a bea un ceai la el acasă m-au determinat să renunț la orice fel de scepticism. Am acceptat povestea, am empatizat, am suferit alături de ei pur și simplu pentru că mi-au devenit simpatici, din acel moment am simțit că au lăsat garda jos și au transformat scenariul într-o întâmplare firească.

      Cuplul, Sebastian (Dragoș Bucur) și Aprilia (Raluca Aprodu), apare foarte bine sudat. Sunt spontani, nebuni și frumoși, iar spectatorii se găsesc într-o adevărată dilemă: să-i invidieze sau să-i iubească? O tipă din spatele meu privea cu jind toate rochiile pe care Aprilia a avut șansa să le probeze și apoi să le primească subit cadou de la șeful ei. Cu fiecare ținută care parcă îi venea turnată actriței, tipa din spate ofta disperată: Ce frumoasă e! Ce mă enervează! Cu alte cuvinte, filmul transmite o stare de bine molipsitoare, imaginile curg fluent, personajele principale sunt … iubibile și povestea se desfășoară rapid, într-un ritm susținut și care nu lasă loc pentru multe întrebări. E o experiență de weekend, un substitut pentru o ciocolată caldă savurată în doi, oricum are același efect – fluturi în stomac, luminițe în ochi și un zâmbet un pic tâmpit, dar extatic pe toată fața. Te-ai îndrăgostit! Și ca să știi ce să faci de acum încolo cu dragostea asta nouă, ascultă lecțiile de viață de la copilul cerșetor… e sfătos, fâșneț și dispus să te scape de suferințe inutile.

poveste-de-dragoste-fundal
Zâmbetul lui protector… priceless!

Anul apariției: 2015
Regizor: Cristina Iacob
Distribuție: Dragoș Bucur, Raluca Aprodu, Vlad Zamfirescu, Gabriela Popescu, Ducu Darie
Notă: 9/10
Gen: Comedie romantică
Rezumat: O actriță debutantă și un violonist ambițios se întâlnesc întâmplător, într-o piațetă din Brașov. El cântă pe stradă, ea îl urmărește o clipă, privirile li se întâlnesc și așa începe povestea aia frumoasă cu  Au fost odată un băiat și o fată, doar că realitatea nu așteaptă invitație specială pentru a se interpune între visele îndrăgostiților – lipsa banilor, tentația unor compromisuri convenabile și un fost iubit influent care nu acceptă refuzuri sunt obstacolele care transformă iubirea celor doi într-o luptă.

Sursă imagine fundal:
http://www.cinemagia.ro/filme/poveste-de-dragoste-591893/imagini/

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s