Hituri și măști venețiene

     Până mai ieri (23 ianuarie-9 februarie), Italia a fost în plin carnaval. Identitățile s-au amestecat și oamenii s-au dezbrăcat de povara unui eu cu prea multe pretenții. Deghizările însă nu se opresc aici și în caz că ați ratat carnavalul, ansamblul Postmodern Jukebox v-a pregătit un joc de-a măștile de-a dreptul savuros, un pic ironic si cu siguranță, extravagant. Nu aveți nevoie de niciun costum fancy, ci doar de o ureche muzicală bună, sensibilă la influențe vintage. Dacă ascultați radio în mașină, dacă sunteți la curent cu tot ce apare nou în materie de muzică pe Youtube, ține-vă bine… știu că nu vreți să auziți asta, dar hiturile voastre preferate s-au prăfuit! Trupa Postmodern Jukebox preia melodiile de azi, le dezbracă de instrumental, le schimbă ritmul și le pun în scenă ca și cum cineva le-ar fi dat un brânci într-o mașină a timpului. Bad Romance, Thinking out loud, Hello, Wiggle, Take me to the church, All about that bass sunt câteva dintre cântecele antichizate și rezultatul e uimitor – eclectic, bizar, familiar și totuși străin, mindfuck.

postmodern jukebox concert
Așa te distrezi postmodern!

     Eu una am dat de ei din întâmplare, în timp ce răsfoiam Youtube-ul în căutarea unui playlist nou. Eram înnebunită de Call me maybe pe atunci (deh, pregăteam o escapadă romantică!) și am văzut recomandarea omonimă pentru coverul-ul făcut de Postmodern … Cum se spune? A fost dragoste la prima vedere și am stat ore întregi zilele următoare dând click-uri și like-uri, ascultând, urmărindu-le canalul, mereu împinsă de la spate de aceeași întrebare – da’ din melodia asta ce-au făcut? Da’ din asta? Ooo, da’ asta sigur le-a pus capac. Din floare în floare, am descoperit coverul la melodia lui Britney Spears, Oops!… I did it again și am rămas paf! Conceptul original de astronaut chick în latex pe care îl promovează Britney în videoclip se transformă cu ajutorul lui Harley Reinhart într-o variantă jazzy-senzuală à la Marilyn Monroe. Ca aranjament muzical, ai zice că e leit I wanna be loved by you, dar dacă apleci urechea la versuri, te surprinde vocabularul erotic de secol XXI.

      Postmodern Jukebox e echivalentul Photoshop-ului din industria modei, în loc să sculptezi fața unei femei frumoase, luând o trăsătură de ici, una de colo, suprapui două femei fatale în corpul unei cântărețe contemporane. După părerea mea, e cea mai frumoasă struțo-cămilă pe care mi-a fost dat s-o văd vreodată.

postmodern jukebox Collage.jpg

     Dacă obișnuiți să mâncați carne de pui cu ananas, dacă vă îmbrăcați în galben și verde simultan, dacă ieșiți pe stradă în halatul de casă, dacă vă plac simbiozele de orice fel și faceți în propria viață combinații surprinzătoare, atunci sunteți un potențial fan Postmodern Jukebox. Intrați pe canalul lor de Youtube, alegeți-vă de unul singur noile obsesii muzicale și pe 29 mai 2016, ora 20:00, la Sala Palatului, în București, aveți ocazia să îi auziți live, să insistați să vă cânte coverul preferat și apoi să strigați bis până la epuizare. Dacă vă întrebați cât costă biletele, aflați că prețurile sunt cuprinse între 120,160, 200 și 250 lei (VIP) și pot fi achiziționate online de pe Eventim: http://www.eventim.ro/ro/bilete/scott-bradlees-postmodern-jukebox-bucuresti-sala-palatului-409733/event.html

     Între licență și Electric Castle, vă așteaptă o surpriză cu aer de epocă, Postmodern Jukebox.  Fiți hotărâți, intrați în vară pe ritmuri vintage! 🙂

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s