La vânătoare de vampiri energetici

Pe locuri, fiți gata, acțiune! Agentul 007 C.E. a pornit cu succes în operațiunea de lichidare a pierderilor energetice în apartamentul X. Imobilul pare inofensiv, decorat cu gust, emană un aer hippie, are o bibliotecă uriașă și un colț special, unde tronează un suport pentru chitări cu nu mai puțin de 5 frumuseți electrice. Deși totul se arată rock n roll, ceva e totuși putred în Danemarca: apartamentul X e de fapt filiala București Nord a vampirilor energetici locali. Aici intervine agentul 007 C.E., înarmat cu o intuiție ascuțită și cu un echipament hi-tech ultra-sensibil, mereu pregătit să deconspire dușmanul.

Într-o alianță strânsă cu proprietarul, agentul 007 C.E. se strecoară în casă cu tactul unei feline. Nu o să stea mult: 10-15 minute îi sunt de ajuns pentru a constata situația din tabără dușmană. În funcție de gravitatea amenințării la care e expus apartamentul, agentul va da un verdict orientativ. În lumea asta sunt tot felul de pericole și credeți-mă, au clase energetice dintre cele mai diverse. Tăcere acum…agentul 007 C.E. pipăie pereții cu încordare, sistemul de izolare e precar, mda, de așteptat pentru un apartament situat la etajul 10, prea aproape de nori. Cu o săritură bine calculată, se apropie de fereastră. SOS! O pisică portocalie scuipă și se zbârlește…agentul își scoate mănușile de protecție și o scarpină ușor pe spate. Floare la ureche, acces liber acum. Fereastra pare că nu mai are viață lungă, se simte chiar un val de aer rece în jurul ei, pe aici vampirii energetici circulă nestingheriți, intră și ies fără niciun impediment major. Agentul 007 C.E. constată conștiincios în carnețel și își dă capul pe spate. Becuri LED…perfect! În sfârșit, o decizie înțeleaptă. Din câteva mișcări de karateka, ajunge în sufragerie, scoate din geantă un dispozitiv ciudat alb, dotat cu multe butoane și îl fixează de perete. Îl setează, dispozitivul scoate un bip și…3,2,1, done! nu, nu era o bombă, ci un programator care să încălzească apartamentul în intervalul orar când “stăpânul” e acasă. Nimic nu sperie mai abitir vampirii energetici decât un orar eficient de gestionare a căldurii.

După această inspecție discretă, agentul se retrage în confortul propriului birou, cu pălăria trasă pe ochi și scrie tot ce-a constatat. Peste fix 24 de ore, îi înmânează proprietarului un certificat energetic. Misiune îndeplinită: într-un timp relativ scurt, cu o atenție sporită la detalii și cu un ochi vigilent, agentul 007 C.E. a identificat factorii de risc în trei timpi și trei mișcări. Nu mai e la începutul carierei, acum asemenea cazuri au devenit rutină pentru un auditor energetic cu expertiză, așa cum se prezintă el pe cartea de vizită. E în așteptarea unei situații delicate care să-i solicite întreaga pricepere, intriga energetică a secolului pentru care merită să-ți scoți lupa de Sherlock și costumul de James Bond, intrigă pentru care ai nevoie de …termoviziune.

*** Articolul de față constituie a șasea probă din cadrul concursului Spring SuperBlog 2017, având ca subiect Agentul „Certificat Energetic”. Sponsorul probei este Enermed Impex SRL.***  

Sursă foto: https://pixabay.com/ro

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s